Létrejött az ÜGYVÉDKÖR - Ügyvédek Országos Szakmai Egyesülete

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk Önöket 2024. március 6. [szerda] 11 órára, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szálloda ROOM SIX konferenciatermébe.

A sajtótájékoztatót tartják:

dr. Bárándy Péter,
dr. Horváth Lóránt,
dr. Zamecsnik Péter,
dr. Sándor Éva

KÖZLEMÉNY

Létrejött az ÜGYVÉDKÖR - Ügyvédek Országos Szakmai Egyesülete. Az Egyesület 2023. október 13-i Közgyűlése elnöknek választotta dr. Horváth Lóránt, ügyvédet, az elnökség tagjainak pedig dr. Ábrahám László, dr. Bárándy Péter, dr. Sándor Éva és dr. Nagy Gábor ügyvédeket. A változást a Fővárosi Törvényszék 2024. január 12-én bejegyezte.

Az Egyesület tagjai az aktív, tagságukat szüneteltető vagy nyugdíjas ügyvédi státusszal rendelkező vagy rendelkezett ügyvédek, európai közösségi jogászok, külföldi jogi tanácsadók, kamarai jogtanácsosok, alkalmazott ügyvédek, alkalmazott európai közösségi jogászok, továbbá az az ügyvédi irodák, ügyvédi társulások és ügyvédi irodaközösségek.

Az Egyesület a tevékenységét közéleti és ügyvédszakmai részekre osztotta. A közéleti szerepét a független véleményformálásban, a társadalom tájékoztatásában, a lakosság jogtudatosságának növelésében, adományozásban és a társadalmi párbeszéd folytatásában jelölte meg. A szakmai tevékenységét az oktatásban, az érdekvédelemben, az együttműködésekben, a díjak alapításában, az innovációban és a rendezvények szervezésében folytatja.

Az Egyesület minden évben nyilvános Jogi Évértékelőt tart, amelyben összefoglalja és értékeli az előző év kiemelt jelentőségű jogalkotással és alkalmazással összefüggő ügyeit és történéseit. Ezen túlmenően az Egyesület véleményt alkot olyan ügyek vonatkozásában, amely a kiemelt társadalmi figyelmet kapnak. A sajtótájékoztatón nyilatkozni fogunk:

  1. a Karsai Dániel aktív eutanázia küzdelméről
  2. kegyelmi jogkör korlátozásáról
  3. a veszélyhelyzet, rendeleti kormányzás fenntartásáról
  4. a gyermekvédelmi szabályozásról
  5. a külföldi elkövetők reintegrációs őrizetbe helyezéséről
  6. a szuverenitásvédelmi törvényről

A sajtótájékoztató időkerete 1 óra, a cateringet a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szolgálja fel. Részvételüket az info@ugyvedkor.hu email címre várjuk jelezni.


 2024-03-04 10:19