Az Ügyvédkör Egyesület 2024. évi rendes Közgyűlésének érdemi határozatai

3/2024. (VI.20.) SZÁMÚ KÖZGYŰLÉSI HATÁROZAT:

A Közgyűlés ezen határozatával módosította az Alapszabály X. Fejezetének 16. pontját és törölte dr. Ábrahám László elnökségi tagságát, helyette dr. Fekete Tamás Jánost választotta elnökségi tagnak.

 

4/2024. (VI. 20.) KÖZGYŰLÉSI HATÁROZAT:

A Közgyűlés  jelen határozatával elfogadta, hogy az Alapszabály V. Fejezetének 1. pontja helyébe az alábbi módosítás kerüljön:

V.1. „Az Egyesület tagja lehet az az aktív, tagságát szüneteltető vagy nyugdíjas ügyvédi státusszal rendelkező vagy rendelkezett ügyvéd, európai közösségi jogász, külföldi jogi tanácsadó, kamarai jogtanácsos, alkalmazott ügyvéd, alkalmazott európai közösségi jogász, mint ügyvédi tevékenységet gyakorló természetes személy, aki ügyvédi tevékenység végzésére jogosult vagy jogosult volt, és a Magyar Ügyvédi Kamara Országos Ügyvédi Nyilvántartásában szerepel vagy szerepelt, továbbá az ügyvédi iroda, ügyvédi társulás és ügyvédi irodaközösség, mint ügyvédi tevékenységet gyakorló jogi személy szervezet, aki ügyvédi tevékenység végzésére jogosult és a Magyar Ügyvédi Kamara Országos Ügyvédi Nyilvántartásában szerepel, és nyilatkozik belépési szándékáról (belépési nyilatkozat), továbbá az egyesület célkitűzésivel egyetért, az Alapszabályban foglalt rendelkezéseket magára nézve kötelezőnek elfogadja és rendelkezik két tag ajánlásával (ajánlás).

 

5/2024. (VI. 20.) közgyűlési határozat:

A Közgyűlés jelen határozatával elfogadta az Egyesület 2023. évi egyszerűsített éves beszámolóját.


 2024-07-20 12:20